Mitmepoolseks andmevahetuseks kasutuslugude kirjeldamine koos andmevahetusmustri ettevalmistuse, pilootkatsete kirjeldamise, koostamise ja läbiviimisega

Tegevuse T5 eesmärk on tegevuste T3, (Loomade heaolu hindamise võimalikkus digitaalsetelt seadmetelt kogutud andmete alusel)  ja T4 (Andmeallikate, osapoolte ja üldolukorra kaardistamine  mitmepoolseks andmevahetuseks tarneahelas) saadud kasutuslugude ja ettepanekute tehniline analüüs ja piloteerimine. Selleks soovitakse katsetada mitmepoolset andmevahetust tarneahelas valitud kasutajalugude piires. Tarneahela osapoolteks loetakse mitte ainult piimandusega seotud osapooli vaid ka tarnijaid ja riigi ametkondi nagu Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet, Põllumajandus-ja Toiduamet, samuti valdkonnale monopoolsena teenuseid pakkuvaid riigiettevõtteid nagu AS Vireen ja Eesti Põllumajanduse Jõudluskontrolli AS . Projekti tulemusena antakse ülevaade millised on eri platvormide ja IT- lahenduste ühendamise võimalused, probleemid ning nende olulisemad põhjused.

Projekti tulemused annavad kogemuse ja sisendi edasiseks põllumajanduse ja toiduainetetööstuse tarneahela tervikliku digiteerimise arendamiseks ja planeerimiseks. Kuidas digitaliseerimise käigus arendada lahendusi mis on täisautomaatsed või võiks osapoolte aega säästa teatud ulatuses. Teostamise käigus otsitakse ka tähelepanekuid, mida alul planeerimisel ei osatud arvesse võtta kuid võiksid osutuda edaspidi oluliseks. Pilootkatsed sõltuvad Piimaklastriga mitteseotud kolmandate osapoolte huvist ja kaasatulekust, seega ei ole tulemus ette teada.

 

Valitud kasutuslugudest täpsustatakse ja koostatakse tehniliseks pilootkatseks järgmised näited:

  • Loomade utiliseerimise töövoo digitaliseerimise analüüs ja disain. Pilootkatse tehnilise sisu koostamine ja selle katsetamine (ettevõtja/ettevõtja/riik/) andmevahetuse mudel)
  • Karjatervise andmed. Terviseandmete väärtuse teke väärtusahela algosas
  • Looma terviseandete väärtustamine tarneahela järgmistes etappides. Agregeeritud andmete töömudel kasutamiseks toiduainetööstuse turunduses s.h. oletatav andmete töövoo & perioodsuse kirjeldus

Innovatsioonitegevus viiakse ellu Piimaklastri, Mooncascade OÜ, Celvia CC AS ja Eesti Põllumajanduse Jõudluskontrolli AS ühistööna.